Naturklubben for børn på ekskursion til Vejlernes dag.

Lørdag den 1. juni afholdes der Vejlernes Dag hvor børneklubben er inviteret til at deltage.

Vi mødes i Naturklubben klokken 9:30 – altså en halv time før det officielle arrangement begynder. Vi tyvstarter med en krible-krable oplevelse sammen med Mogens Frost, der er at finde i Biologisk Forening for Nordvestjyllands stand på pladsen.

Der er også mulighed for at hilse på Albert Smith, der kigger på vandhulsdyr sammen med de fremmødte eller lære at slå med le sammenmed Søren Michelsen Krag.

Efter en fælles start planlægger de enkelte familier selv dagens forløb. Her er blot nogle af de mange aktiviteter præsenteret. Det er også familierne selv, der denne dag sørger for forplejningen, da lokale friskoleelever tilbyder pølser og brød.

Jeg vil gerne have tilmelding til dagen, da det er interessant at se, om et sådant arrangement er noget, vi skal satse på fremover. Dog behøver tilmeldingen ikke være der før fredag aften, da vi jo ikke skal have forberedt eller indkøbt noget. Tilmelding til Karen på karenluiserindom@gmail.com eller på 60930849

Man kan selvfølgelig også komme uden tilmelding, da arrangementet er offentligt og gratis for alle.

TID: Lørdag den 1. juni klokken 9:30

STED: Adresse: Vejlerne, Bygholmvej 69-71, 7742 Vesløs.

Læs her hele opslaget fra naturforvalter og driftsleder Niels Dahlin Lisborg:


VEJLERNES DAG 2024

Besøg naturreservatet Vejlerne (mellem Thisted og Fjerritslev) når Aage V. Jensen Naturfond holder ”åbent hus” lørdag den 1. juni 2024 – fra kl. 10-15.

Naturreservatet er et af Nordeuropas vigtigste vådområder for vade- og andefugle og tilmed Danmarks største videnskabelige reservat. Den 1. juni afholder vi igen Vejlernes Dag, hvor det er muligt at komme helt tæt på forvaltningen i Vejlerne. Kom og se vores specielle naturplejemaskiner og hør om hvordan vi arbejder med at optimere forholdene for Vejlernes natur- og dyreliv. Både værksted, maskinhal – og ikke mindst den 150 år gamle Bygholm Mølle er åben for publikum på dagen.

På pladsen ved driftsbygningerne vil der være en masse aktiviteter – ikke mindst for børn. Vi kigger på vandhulsdyr – og finder måske en skorpionstæge, salamandere og vandkalve. Der er også mulighed for at bygge en gratis fuglekasse. Vejlernes Naturfriskole vil være på pladsen sammen med Hannæsskolen – og vil stå for en række aktiviteter. Det samme vil de lokale spejdere. Mød også Thisted Kommune og hør om naturpleje – og prøv evt. at slå med le. Dansk Ornitologisk Forening vil fortælle om fuglelivet. Mød også Biologisk Forening for Nordvestjylland – og hør om BFN’s børneklub, der tilbyder spændende naturoplevelser for børn (og deres forældre)

På pladsen finder du også Jagttræ (savværk, shelterbyg m.m.), Nationalpark Thy med flere.

GUIDEDE TURE:

Guide Thorkild Møller vil med udgangspunkt fra det gamle, gule røgterhus (i dag Vejlernes gæstebolig) afholde ture med en historisk vinkel kl. henholdsvis 11. og 13.

Tidligere driftsleder Mogens Andersen guider og fortæller ved Bygholm Mølle – Vejlernes vartegn – og det er muligt at komme helt op i møllen.

Kyndige fugleguider vil bemande Vejlernes fugletårne i tidsrummet fra kl. 9-12. Da Vejlerne har hele 9 fugletårne er der mulighed for spændende ”tårn-hop” og se noget af Vejlernes rige fugleliv. Til dato er der registreret mere end 320 fuglearter i Vejlerne.

INFORMATION

Det er gratis at deltage og alle er velkommen.

Der er gratis entré og parkering. På pladsen er der mulighed for at købe pølser/brød.

Adresse: Vejlerne, Bygholmvej 69-71, 7742 Vesløs.