Referat fra BFN’s arrangement på Livø den 31. august 2014

Efter en meget våd lørdag kunne vi glæde os over at søndagens vejr var lidt venligere stemt. Søndagens få byger, kunne ikke ødelægge, hverken humøret eller de spændende arrangementer, som blev afholdt i dagens løb.

DPP_5475Nordvestjyllands ringmærkningsgruppe var rigt repræsenteret. De mange net blev med korte mellemrum tjekket så fuglene ikke, på noget tidspunkt, led overlast. Ringmærkerne fortalte og viste de enkelte arter frem for de fremmødte, som interesserede fulgte med. Mon ikke en Stor Flagspætte var den art, som vakte størst begejstring.

Ved den guidede fugletur mødte syv deltagere op. Det blev en fin tur gennem Livøs særprægede landskab, uden de helt store ornitologiske sensationer. Et par Træløbere gjorde alligevel lykke ligesom de mange Sortmejser og Fuglekonger, som var svære at få øje på, når de vimsede rundt i grantræerne.

I laboratoriet udstillede Hugo Christensen nattens fangst af natsværmere. Han havde ved hjælp af en ”lyslokker”, som er et hvidt lagen der belyses af en elektrisk pære, fanget 22 forskellige ugler og målere. Her kunne de besøgende få svar på alle de spørgsmål, som trængte sig på angående de små natflyvende insekter.

Strand-HornskulpeDagens sidste tur var for botanisk interesserede, og de ti fremmødte var alle meget engagerede. Den største oplevelse på denne tur var fundet af Strand-Hornskulpe.Den står omtalt som meget sjælden, og den skulle kun findes i Limfjordens vestlige del. En af Naturstyrelsens folk kunne imidlertid fortælle, at den var kendt fra en anden del af stranden på Livø.

Foruden BFN’s arrangementer, var der også denne weekend økologisk høstmarked på Livø. Der var derfor også rig mulighed for at deltage i Naturstyrelsens guidede ture rundt på øen, samt blive klogere på de mange kornsorter, som dyrkes her. Og mon ikke de fleste nød godt af de forskellige smagsprøver af mad, bagværk og øl, som man blev fristet med i ”den gamle lade”.