Pressemeddelelse: BFN siger tak til Sparekasssen Thy

Biologisk Forening for Nordvestjyllands Naturklub for børn, der har til huse i Naturcenter Tved Gl. Skole er glade for den fine gave fra Sparekassen Thy. En gave der gør det endnu bedre at komme i klubben eller på Sommercampen, der afvikles i uge 27.

Det endelige program for Sommercampen i Naturcenter Tved Gl Skole ligger nu fast. Vi har været heldige at få en række frivillige kapaciteter til at varetage den faglige vejledning. Der er andre, der sørger for værkstederne om eftermiddagen. Blandt andre er Carsten Nielsen med og laver et snitteværksted 2 eftermiddage

Der studeres insekter og smådyr i Naturklubben. Foto: Lillian Odder

Vi undersøger i løbet af ugen en række forskellige områder af naturen. Mandag begynder med Krible-krable i vand med Marianne Riis og Niels Lisborg som vejledere. Om eftermiddagen dissekerer vi en fisk. Tirsdag handler om fugle. Her kommer Jan Salmonsen og viser os noget om ringmærkning i praksis. Onsdag er det de ”Vilde planter”, der bliver undersøgt med Sabine Stosiek som guide. Torsdag er vi ”På jagt efter træer”, hvor Jens Jørgen Mejlsø, sætter gang i undersøgelserne af vores træer. Ugen slutter med Sommerfugle og andre insekter. Hugo Christensen hjælper os med dette. Ugen slutter med uddeling af diplomer og fælles hygge ved bålet.

Sparekassens gave betyder blandt andet, at vi kan købe materialer til alle disse aktiviteter, som vi kan have glæde af til sommerferieaktiviteten og i klubben frem over. Vi har et møde, hvor vi i fællesskab får aftalt, hvordan vi bedst bruger pengene fra Sparekassen Thy. Der er dog ingen tvivl om, at det er en kærkommen hjælp til Naturklubben, der tidligere også har modtaget støtte fra Nordea Fonden. Gaven fra Nordea Fonden er blevet brugt på indkøb af emnekasser til Naturklubben, så vi nu råder og en god del grej til undersøgelse af den natur, vi alle brænder for at udforske og bevare.

Krible krable ved søen. Foto: Karen Rindom

Der er stadig nogle pladser ledige på Sommercampen, hvor man kan tilmelde sig på Thisted Kommunes hjemmeside på dette link. http://www.thistedfritid.dk/Deltager-tilmelding.

Sommercampen er fra mandag den 5. juli til fredag den 9. juli hver dag fra klokken 9:00-15:00. Der er naturligvis også forplejning, og alle dage slutter omkring bålet med snobrød, pandekager eller andre gode ting, som kan tilberedes over bålet.

Sommercampen er for børn mellem 6 og 12 år, voksne er også velkomne i følgeskab med et barn.

Så tak til Sparekassen Thy – og mon ikke, der – takket være gaven – også falder en is af til Sommercampens deltagere.

Venlig hilsen
Poul Nystrup Christensen

Formand for BFN