maj, 2020

14maj19:0021:00Den helt kystnære natur - på land, til vands og i luften - AFLYSTLandsdel:Nordjylland,Thy

Arrangement-info

Fjordkyst på Mors. Foto: Jens Handrup

OBS!!! Grundet situationen med Corona-virus og myndighedernes anbefalinger er kursus nr. 203 om Den helt kystnære natur – på land, til vands og i luften desværre aflyst. 

KURSUS NR. 203

8 timer ved David Jessen

Efter dette kursus kan du nyde mere indholdsrige gåture langs stranden gennem mere viden om planter, dyr, fisk og fugle samt den ‘døde’ natur og havets dynamik. Du præsenteres desuden for sammenligninger mellem fjordens bløde, artsrige kyster og havkystens barske miljø.

Første gang: På VUC torsdag d. 14. maj kl. 19.00-21.00
David vil give dig en introduktion til de hændelser og de kræfter, der har formet, og til stadighed former de vidt forskellige kyster, vi har her i Thy.
Du vil få et indblik i hvilke vilkår og hvilke kræfter, der bestemmer, hvad der kræves for at leve i de vidt forskellige miljøer, der opstår ved kysten.
Hvilke tilpasninger har de levende organismer, hvordan kan man se det, og hvorfor er det
fascinerende?

Anden gang: Ekskursion til Vesterhavet d. 21. maj kl.18.00 -21.00, hvor vi tager ud og oplever, hvordan de helt spektakulært store kræfter, der konstant påvirker disse kyster, kan observeres både på landskab og biologi. Den specifikke lokalitet bestemmer vi selv i slutningen af første kursusgang. Der er forskellige typer af kyststrækninger langs Thy´s vestkyst, og vi hitter sammen ud af, hvilken/hvilke vi helst vil dykke mere ned i.

Tredje gang: Ekskursion til eksempler på fjordkysten d. 28. maj kl. 18.00-21.00
Ekskursion til en eller flere meget mere rolige kyststrækninger ved Limfjorden. Her har de levende organismer været under mindre voldsomt fysisk pres over længere tid end ved vestkysten. Dette giver en helt anden type natur, og det er nogle helt andre tilpasninger, der er afgørende her.

Pris: 240 kr.

Tidspunkt

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Lokalitet/sted

VUC Thisted

Munkevej 9

Tilmelding

Klik her for tilmelding (online formular)Jens Handrup: tlf. 30 50 69 92, handrup@outlook.dk

X